Varaa tila

 

 

Pitäjänmäen nuorisotalon liikuntasalia sekä askarteluhuonetta käyttävät erilaiset helsinkiläiset järjestöt sekä lapsi- ja nuorisotyötä tekevät tahot. Tällä hetkellä tiloja käyttävät mm. Valma, Lyhty ry, Lastenliitto, Tanssiopisto, Danceteam International, Bethel ry, Kansainvälinen perhekriisien tukiyhdistys, LapCi ry ja Pitäjänmäen eläkkeensaajat. Vapaita vuoroja voi tiedustella Haagan nuorisotyöyksikön vastaavalta ohjaajalta, Emma Lankiselta, emma.lankinen@hel.fi.

Varattavat tilat

Liikuntasali, n. 80m2

 

 

 

Sopii hyvin tanssiryhmille tai nuoremmille lapsille liikuntatilaksi. Salin vuokraan ei sisälly liikuntavälineiden vuokraus, vaan vuokraajan tulee tuoda omat välineet mukanaan.

 

Askartelutila, n. 30m2

 

Sopii pienille askarteluryhmille, kokouksiin ja muuhun pienryhmätoimintaan.

Keittiö ja ruokailutila

Ryhmät voivat myös erikseen sovittaessa käyttää keittiötilojamme. Keittiössä on ruoanlaittoon tarvittavia välineitä sekä aterimia ja astioita. Ruokailutila on suljettavissa aulan suuntaan myös lasiovella.

 

 

 

Kaikki tilat tulee jättää siihen kuntoon, mihin se on ryhmän saapuessa jäänyt. Kaikki roskat roskikseen ja huonekalut niille kuuluville paikoille.

 

Tiloja voi varata yksittäisiin tapahtumiin tai säännölliseen käyttöön

Ensisijaisesti tilojen käyttövuoroja jaetaan helsinkiläisille nuorten ryhmille ja nuorisojärjestöille, joille tilojen käyttö on maksutonta. Voit varata ja vuokrata tiloja muuhunkin käyttöön, jolloin maksu määräytyy nuorisolautakunnan hyväksymän hinnoittelun mukaan. Tilojen käyttömaksut seuraavalle vuodelle vahvistetaan edellisen vuoden keväällä.

Tiloja on mahdollista varata sekä yksittäisiin tapahtumiin että säännölliseen käyttöön. Säännölliset käyttövuorot syys-kevätkaudelle haetaan vuosittain huhtikuun loppuun mennessä. Hakemuksessa ilmoitetaan syys- ja kevätkauden todelliset aloitus- ja lopetuspäivät. Käyttövuorot jaetaan toukokuun aikana ja tiedoksianto hakijoille välitetään heti jaon jälkeen.

Yksittäisten käyttövuorojen kohdalla, otathan yhteyttä hyvissä ajoin sopiaksesi tilan varaamisesta.

 

Mikäli olet kiinnostunut varaamaan tiloja, toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti:
1. Selvitä, mihin maksuryhmään kuulut ja tutustu ehtoihin: Hinnasto (voimassa myös 2019, vaikka päivämäärät muuta sanovatkin!)
2. Ota yhteyttä Haagan nuorisotyöyksikön vastaavaan ohjaajaan sähköpostitse (emma.lankinen@hel.fi) ja kerro, milloin ja minkälaista tilaa tarvitsisit käyttöösi.
3. Lähetä käyttövuorohakemus täytettynä nuorisotalolle osoitteeseen: Pitäjänmäen nuorisotalo PL 37403 00099 Helsingin kaupunki
Hakemuksen voi lähettää myös allekirjoitettuna ja skannattuna sähköpostitse osoitteeseen emma.lankinen@hel.fi.

Kaikissa tilan vuokrausta koskevissa kysymyksissä voit olla yhteydessä Emma Lankiseen ensisijaisesti sähköpostitse emma.lankinen@hel.fi tai loma-aikoihin nuorisotalon muihin ohjaajiin.

 

Nuorisotalojen toimintaohjeet

Nuorisotalon käyttö- ja toimintaohjeisiin tutustumalla tiedät miten talossamme tulee toimia. Tilojen käytöstä tehdään avaimen luovutuksen yhteydessä täysi-ikäisen allekirjoittama omatoimisen käytön sopimus nuorisopalveluiden kanssa.

Otathan huomioon, että talossa saattaa toimia samanaikaisesti useampia ryhmiä ja talon vuokraaminen kokonaisuudessaan yksityiskäyttöön onnistuu vain poikkeustapauksissa. Talon eri tilojen yhtäaikainen käyttö tarkoittaa sitä, että yleiset tilat ovat kaikkien käytettävissä.

Nuorisopalveluiden toimipaikoissa tavoitellaan kestävää elämäntapaa, joka edellyttää kaikilta käyttäjiltä vähintään jätteiden lajittelua, turhan energiakulutuksen ja kertakäyttöastioiden välttämistä.

Tiloihin pääsee esteettömästi ja käytettävissä on myös inva-wc.
Langattomat verkot ovat: StadiNet, munstadi tai Helsingin kaupungin wlan.
Nuorisotalo ja sen piha-alueet ovat päihteettömiä alueita ja noudatamme savuttoman Helsingin periaatetta.

 

Tilavarauksen peruutusehdot ja hinnan kohtuullistaminen

Tilavarauksen voi perua kirjallisesti veloituksetta kaksi viikkoa ennen varauksen alkamista. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitetaan 50 euron peruutusmaksu. Jos vakituinen käyttövuoro on jäänyt peruuttamatta kaksi kertaa peräkkäin, on nuorisopalveluilla oikeus tulkita vuoro perutuksi loppukaudeksi.

Hallintopalvelut voivat perustellusta syystä päättää hinnan kohtuullistamisesta viranhaltijan päätöspöytäkirjassaan hakijan sitä kirjallisesti pyytäessä. Tällaisessa tilanteessa saat lisäohjeita suoraan vastaavalta ohjaajalta. Päätökset toimintakauden säännöllisistä varauksista pyritään tekemään toukokuun loppuun mennessä.

 

Uutuus! Varaamo.hel.fi-tilanvarausjärjestelmä avautuu kaupunkilaisten koekäyttöön
Varaamo-tilanvarausjärjestelmässä voi nyt kuka tahansa varata netissä käyttöönsä kätevästi Helsingin kaupungin hallinnoimia kokoustiloja, laitteita ja erilaisia välineitä. Nuorisopalveluista varattavissa on jo muutamia tiloja, ja hiljalleen varauksissa siirrytään Varaamoon muidenkin tilojen suhteen. Tutustu palveluun: Varaamo.hel.fi

Nuorisopalveluilla on noin sadan toimipaikan verkosto ympäri kaupunkia, joista järjestöt ja ryhmät voivat hakea käyttövuoroja.