Varaa tila

 

 

aula

Pitäjänmäen nuorisotalon liikuntasalia sekä askarteluhuonetta käyttävät erilaiset helsinkiläiset järjestöt sekä lapsi- ja nuorisotyötä tekevät tahot. Tällä hetkellä tiloja käyttävät mm. Valma, Lyhty ry, Lastenliitto, Tanssiopisto, Danceteam International, Bethel ry, Kansainvälinen perhekriisien tukiyhdistys, LapCi ry ja Pitäjänmäen eläkkeensaajat. Vapaita vuoroja voi tiedustella suoraan nuorisotalolta.

Varattavat tilat

Liikuntasali, n. 80m2

sali

Sopii hyvin tanssiryhmille tai nuoremmille lapsille liikuntatilaksi. Salin vuokraan ei sisälly liikuntavälineiden vuokraus, vaan vuokraajan tulee tuoda omat välineet mukanaan.

 

Askartelutila, n. 30m2

askis

Sopii pienille askarteluryhmille. Tilasta löytyy perusaskartelutarvikkeet. Vuokrattavissa viikon jokaisena päivänä.

 

Ryhmät voivat myös erikseen sovittaessa käyttää keittiötilojamme. Keittiössä on kaikki ruoanlaittoon tarvittavat välineet ja runsaasti aterimia ja astioita.

keittiö

Kaikki tilat tulee jättää siihen kuntoon, mihin se on ryhmän saapuessa jäänyt. Kaikki roskat roskikseen ja huonekalut niille kuuluville paikoille.

 

Tiloja voi varata yksittäisiin tapahtumiin tai säännölliseen käyttöön

Ensisijaisesti tilojen käyttövuoroja jaetaan helsinkiläisille nuorten ryhmille ja nuorisojärjestöille, joille tilojen käyttö on maksutonta. Voit varata ja vuokrata tiloja muuhunkin käyttöön, jolloin maksu määräytyy nuorisolautakunnan hyväksymän hinnoittelun mukaan. Tilojen käyttömaksut seuraavalle vuodelle vahvistetaan edellisen vuoden keväällä.

Tiloja on mahdollista varata sekä yksittäisiin tapahtumiin että säännölliseen käyttöön. Säännölliset käyttövuorot toimintakaudelle 8.8.–31.5. haetaan 29.4. mennessä. Hakemuksessa ilmoitetaan syys- ja kevätkauden todelliset aloitus- ja lopetuspäivät. Käyttövuorot jaetaan toukokuun aikana ja tiedoksianto hakijoille välitetään heti jaon jälkeen.

Yksittäisten käyttövuorojen kohdalla, otathan yhteyttä nuorisotalolle hyvissä ajoin sopiaksesi tilan varaamisesta.

 

Mikäli olet kiinnostunut varaamaan tiloja, toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti:
1. Selvitä, mihin maksuryhmään kuulut ja tutustu ehtoihin: Hinnasto
2. Ota yhteyttä Haagan nuorisotyöyksikön vastaavaan ohjaajaan mieluiten sähköpostitse (suvi-sanna.tolvanen@hel.fi) ja kerro, milloin ja minkälaista tilaa tarvitsisit käyttöösi.
3. Lähetä käyttövuorohakemus täytettynä nuorisotalolle osoitteeseen: Pitäjänmäen nuorisotalo PL 5153 00099 Helsingin kaupunki
Hakemuksen voi lähettää myös skannattuna sähköpostitse osoitteeseen suvi-sanna.tolvanen@hel.fi.

Kaikissa tilan vuokrausta koskevissa kysymyksissä voit olla yhteydessä Sanna Tolvaseen ensisijaisesti sähköpostitse suvi-sanna.tolvanen@hel.fi tai loma-aikoihin nuorisotalon muihin ohjaajiin.

 

Nuorisotalojen toimintaohjeet

Nuorisotalon käyttö- ja toimintaohjeisiin tutustumalla tiedät miten talossamme tulee toimia. Tilojen käytöstä tehdään avaimen luovutuksen yhteydessä täysi-ikäisen allekirjoittama omatoimisen käytön sopimus nuorisoasiainkeskuksen kanssa.

Otathan huomioon, että talossa saattaa toimia samanaikaisesti useampia ryhmiä ja talon vuokraaminen kokonaisuudessaan yksityiskäyttöön onnistuu vain poikkeustapauksissa. Talon eri tilojen yhtäaikainen käyttö tarkoittaa sitä, että yleiset tilat ovat kaikkien käytettävissä.

Nuorisoasiainkeskuksen toimipaikoissa tavoitellaan kestävää elämäntapaa, joka edellyttää kaikilta käyttäjiltä vähintään jätteiden lajittelua, turhan energiakulutuksen ja kertakäyttöastioiden välttämistä.

Tiloihin pääsee esteettömästi ja käytettävissä on myös inva-wc.
Langattomat verkot ovat: StadiNet, munstadi tai Helsingin kaupungin wlan.
Nuorisotalo ja sen piha-alueet ovat päihteettömiä alueita ja noudatamme savuttoman Helsingin periaatetta.

 

Tilavarauksen peruutusehdot ja hinnan kohtuullistaminen

Tilavarauksen voi perua kirjallisesti veloituksetta kaksi viikkoa ennen varauksen alkamista. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitetaan 50 euron peruutusmaksu. Jos vakituinen käyttövuoro on jäänyt peruuttamatta kaksi kertaa peräkkäin, on nuorisoasiainkeskuksella oikeus perua vuoro kauden loppuun saakka.

Osastopäällikkö voi perustellusta syystä päättää hinnan kohtuullistamisesta viranhaltijan päätöspöytäkirjassaan hakijan sitä kirjallisesti pyytäessä.
Päätökset toimintakauden säännöllisistä varauksista pyritään tekemään toukokuun loppuun mennessä.

 

Uutuus! Varaamo.hel.fi-tilanvarausjärjestelmä avautuu kaupunkilaisten koekäyttöön
Varaamo-tilanvarausjärjestelmässä voi nyt kuka tahansa varata netissä käyttöönsä kätevästi Helsingin kaupunginkirjaston, nuorisoasiainkeskuksen ja varhaiskasvatusviraston kokoustiloja, laitteita ja erilaisia välineitä. Nuorisoasiankeskuksesta mukaan lähtee muutamia nuorisotaloja. Varaamo.hel.fi

Nuorisoasiainkeskuksella on noin sadan toimipaikan verkosto ympäri kaupunkia, joista järjestöt ja ryhmät voivat hakea käyttövuoroja.